Ce înseamnă cultura BDSM & Reguli de care să ti cont

Morar Mihai

Bdsm este o altă practică sexuală, mai puțin întâlnită ce-i drept, însă care oferă celor care o practică multă adrenalină.

Sexul BDSM (Bondage & Dscipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism) este descris printr-o  relație de dominație – supunere.

Constă într-o serie de practici sexuale și diverse jocuri erotice mai brutale, agresive chiar, bazate pe durere, dominare și supunere.

Istoria BDSM-ului


Istoria BDSM-ului nu a fost chiar cel mai ușor lucru de aflat, mai ales că, în secolele trecute, toate lucrurile de acest fel erau făcute in mare secret.

Iar în cărțile de istorie nu vei găsi niciodată ceva legat de relațiile de dominație/sclavie din trecut. Acum sute de ani, termenul de “consimțământ sexual” nu exista.

Bărbații nu își întrebau soțiile/partenerele dacă sunt ok cu lucrurile care urmau să se întâmple, femeia era supusă bărbatului și atât, aceasta era mentalitatea.

Într-adevăr, originile BDSM-ului nu sunt deloc cele mai drăguțe, și nici pașnice. La baza BDSM-ului se regăsesc povești și întâmplări precum sclavagismul american și Holocaustul. Practicile violente de atunci au fost filtrate și regândite de oameni până au ajuns să devină adevărate fantezii sexuale.

Cea mai întâlnită fantezie legată de BDSM este cea a relației de stăpân și sclav. În vremurile noastre moderne, femeia a câștigat teren, iar acum, nu doar bărbatul este cel care domină în pat.

Dar cu toate astea, cu toate traumele legate de BDSM din trecut, această practică sexuală violentă s-a păstrat în timp și a devenit o practică sexuală cât se poate de reală și serioasă.

Reguli și Practici pentru BDSM


Pentru ca totul să se întâmple în condiții de siguranță, fără ca nici unul dintre parteneri să se simtă lezat sau desconsiderat, înainte de actul sexual, noi îți recomandăm să stabilești o serie de reguli cu partenera/partenerul tău. Iată ce te sfătuim noi:

  • Lasă alcoolul și drogurile în afara practicarii BDSM-ului. Acestea vă vor afecta percepția, sau vă pot face chiar să nu mai fiți consienți de ce se întâmplă, iar lucrurile pot lua o întorsătură total neplăcută. În plus, este foarte probabil ca a doua zi nici măcar să nu vă mai amintiți ce s-a întâmplat.
  • Discutați despre cum se va desfășura. Spune-i partenerului tău despre ideile pe care le ai și despre cum ai vrea să se desfășoare întreg actul sexual, ascultă-i la rândul tău părerile. Ținând cont unul de părerile celuilalt veți avea parte de o experiență cu adevărat desăvârșită.
  • Dați și obțineți consimțământul pe tot parcursul actului sexual. Pentru a nu întâmpina neplăceri sau alte lucruri care v-ar putea întrerupe satisfacția, înainte ca partenerul/partenera să înceapă ceva, spune-i mai întâi dacă ești sau nu de acord cu asta, lucru valabil și viceversa.
  • Folosiți mereu un “safeword”. În timpul sexului, mai ales atunci când este practicat brutal, îți poate fi destul de greu să vorbești, așadar, stabiliți mai multe “safewords”. Puteți folosi ROȘU pentru a spune că partenerul trebuie să se oprească, deoarece vă simțiți inconfortabil și deloc plăcut. GALBEN pentru a atenționa partenerul că a atins limita/ este aproape de limită. Și VERDE pentru a-i spune partenerului că totul este ok, iar ceea ce se întâmplă este pe placul tău.

Cultura BDSM înseamnă a te cunoaște pe tine însuți


BDSM-ul îți scoate la iveală adevăratul curaj. Te face să te cunoști mai bine pe tine și să vezi care îți sunt limitele.

De altfel, atât în cazul femeilor, cât și a bărbaților, BDSM-ul îi face pe aceștia să devină mai încrezători, le descoperă latura pasională, dominantă și poate chiar puțin sălbatică.

În plus, este un mod bun prin care cuplurile își sudează relațiile și trec la “nivelul următor”, unele cupluri îl consideră ca fiind o modalitate excelentă pentru îmbunătățirea comunicării și a cunoașterii mai bine a partenerului.

Lasa un comentariu