Metode Naturale de Crestere a Libidoului la Barbati: cele mai comune metode

Morar Mihai

Tu și partenera ta sunteți îngrijorați din cauză că viața voastră sexuală este în descreștere?

Ai impresia că problema este la tine, și pur și simplu, parcă nu mai ai chef să faci nimic?

Ei bine, este foarte posibil să te confrunți cu o scăderea libidoului ( reprezintă o scădere a interesului pentru sex/poftă sexuală). Însă la fel ca în cazul oricărei alte probleme, nu reprezintă un capăt de lume.

Citind acest articol vei descoperii numeroase soluții pentru problema ta.

Simptome ale libidoului scăzut


Principalul simptom care indică un libido scăzut este acela că nu te mai simți prea interesat de sex, și ai un apetit sexual sub limite normale.

Nu mai ești interesat de activități sexuale în general. Scăderea libidoului se manifestă clar prin dezinteresul față de viața sexuală, fiind ori din cauza unei probleme fizice, ori a unei probleme psihologice.

Partea proastă este că aceste lucruri te fac să uiți cât de plăcut și distractiv este sexul. În cazul bărbaților, un alt simptom al scăderii libidoul este acela că devine incapabil să mai obțină și să mențină erecții.

Cum își pot crește bărbații libidoul


Pentru că renunțarea la viața sexuală nu este niciodată o variantă de adoptat, și nu este nici prea sănătos, bărbații pot recurge la diferite metode care îi vor ajuta să își recapete interesul față de activitățile sexuale. Iată câteva lucruri care te pot ajuta să-ți rezolvi problemele legate de libidoul scăzut:

 • Exclude o cauză fizică

Ia în calcul întâi o posibilă cauză fizică. Printre cauzele fizice posibile se numără: îmbătrânirea, care duce în mod normal la scăderea libidoului; oboseala, după o zi plină și extenuante, cu siguranță nu vei mai fi în stare să întreții relații sexuale.

O altă cauză fizică poate fi administrarea medicamentelor pentru diferite boli. Ia în calcul orice astfel de cauză, este principalul pas pe care trebuie să-l faci.

Asigură-te că libidoul tău scăzut nu are o cauză fizică.

 • Redu nivelul de stres

Stresul și oboseala pot reprezenta cauze ale apariției libidoului scăzut.

Dacă ești o persoană mai mereu ocupată, care are foarte multe lucruri pe cap și care este în general agitată și stresată, cel mai probabil te confrunți cu un libido scăzut din cauza stilului stresant de viață pe care îl duci.

Caută diverse metode prin care să corectezi acest lucru și încearcă să te relaxezi. Poți încerca diverse lucruri care să te relaxeze, precum: sport, yoga, ieșiri în natură, ieșiri în oraș etc.

 • Limitează consumul de alcool și tutun

Aceste două substanțe sunt cunoscute pentru faptul că favorizează apariția disfuncțiilor erectile. Ele degradează organele și funcțiile vitale ale organismului. Te lasă fără vlagă și te fac să devii o persoană delăsătoare.

 • Ai grijă la calitatea somnului

Un somn odihnitor te va face să fii mai energic în tot ce faci, mai ales în timpul actelor sexuale.

Dacă vrei să-ți crești libidoul, unul dintre principalii pași pe care ar trebui să-i faci este să menții un program de somn corespunzător, acest lucru însemnând între șase și opt ore pe noapte, constant.

Creșterea libidoului cu fructe și alimente


Există o serie de fructe, legume și alimente cu efect afrodisiac, care îți pot crește libidoul, dar și potența.

Iată un top al alimentelor recomandate din punct de vedere științific ca fiind afrodisiace, pentru creșterea libidoului:

 • Ciocolata
 • Avocado
 • Ouă
 • Piersici
 • Căpșuni
 • Mango
 • Usturoi
 • Migdale
 • Smochine
 • Țelină
 • Fructe de mare.

Concluzie


Dacă ai citit acest articol în întregime, cu siguranță te-ai ales cu câteva soluții pe care le poți aplica la rândul tău, și care, te pot scăpa de problemele pe care libidoul scăzut ți le crează.

Pe lângă variantele naturale, poți recurge însă și la suplimente alimentare sau pastile pentru potență, rămâne la decizia ta!

Lasa un comentariu