6 Metode Naturale pentru Cresterea Testosteronului

Alexandru Matei

Testosteronul este unul dintre cei mai importanți hormoni masculini, care se comportă drept agenți esențiali pentru dezvoltarea sistemului reproducător la bărbați.

În același timp, acești hormoni sunt importanți pentru sănătate și pe alte planuri, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

De exemplu, testosteronul ajută la menținerea libidoului și în cazurile în care apar dificultăți în a întreține relații sexuale, dar și a masei musculare, jucând inclusiv un rol esențial în păstrarea rezistenței oaselor cât mai multă vreme.

Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, nivelul hormonului scade, iar simptomele își fac simțită prezență. Părul începe să cadă, interesul pentru interacțiunile sexuale se diminuează, iar femeile au sânii din ce în ce mai voluminoși.

În rândurile ce urmează sunt prezentate câteva dintre cele mai practice metode prin care indivizii își pot spori nivelul de testosteron din organism, fără a face eforturi foarte mari.

1.Exerciții fizice și Ridicări de Greutăți


Pentru persoanele care caută să obțină creșterea testosteronului pe cale naturală, medicii de specialitate recomandă exercițiile fizice și ridicările de greutăți.

Acestea trebuie realizate în mod constant.

Femeile și bărbații trebuie să se axeze pe exercițiile pentru mușchi și mai puțin pe alergat și exerciții cardio care, în general sunt benefice doar pentru slăbit.

Despre ridicarea greutăților este important de menționat că ajută în mod eficient la stimularea nivelului de testosteron. Ideal este, însă ca pacienții să nu exagereze cu aceste tipuri de exerciții, pentru că altfel pot observa efectele opuse față de ce și-au propus.

2.Alimente bogate în Proteine, Grăsimi și Carbohidrați


Chiar dacă mulți dintre oameni se feresc de alimentele bogate în proteine, grăsimi și cărbohirați, acestea sunt excelente pentru îmbunătățirea nivelului de testosteron.

Există numeroase alimente bogate în testosteron pe care femeile și bărbații trebuie să le introducă în mesele de zi cu zi, astfel încât pe termen lung să-și atingă scopul.

De exemplu, uleiul de măsline, nucile și avocado sunt alimente pentru testosteron trebuie să se numere printre alegerile pacienților.

În același timp, ei trebuie să consume carne slabă, fructe, legume și cereale integrale.

3.Reducerea nivelului de Stres și de Cortizol


Printre metodele pe care femeile și bărbații le mai au la dispoziție pentru a-și stimula nivelul de testosteron se numără și diminuarea nivelului de stres, respectiv diminuarea nivelului de cortizol. Este dovedit faptul că persoanele își fac mult prea multe griji uita să se preocupe de propria sănătate și ajung să se simtă slăbite.

Mai mult, indivizii din această categorie sunt mult mai predispuși la diminuarea nivelului de testosteron decât cei care dorm suficient și care își păstrează calmul, indiferent de situația în care ajung. De exemplu, pacienții trebuie să știe că organismul lor are capacitatea de a produce testosteron doar noaptea.

Cea mai mare concentrație din acest hormon este eliberată în organism în timpul viselor și în momentil trezirii. Cei care dorm numai 5 ore pe noapte își pot diminua nivelul de testosteron cu până la 15%, în comparație cu situația în care dorm 7-8 ore pe noapte și permit corpului lor să genereze suficienți hormoni.

4.Suplimente


În prezent există inclusiv numeroase tipuri de medicamente pentru creșterea testosteronului. Este vorba despre suplimente speciale, care stimulează producerea acestui tip de hormon.

Printre principalele elemente folosite pentru realizarea capsulelor pe care femeile și bărbații le au la dispoziție se numără următoarele: Magneziul, zincul, ghimbirul, dar și Tribulus Terrestris, Fenugreek și Ashwagandha.

În ciuda faptului că suplimentele pot fi achiziționate fără prescripție medicală, recomandat este ca pacienții să nu ia medicamente naturiste cu testosteron fără a consulta un specialist.  În acest fel, indivizii se pun la adăpost de orice tip de reacție adversă, în funcție de modul în care este construit organismul lor.

Nu toți oamenii reacționează la fel la suplimentele pentru sporirea nivelului de testosteron natural din plante.

5.Adoptarea unui Stil de Viață Sănătos


Persoanele care decid să adopte un stil de viața sănătos se vor bucura pe termen lung de extrem de multe beneficii, printre care se numără și creșterea testosteronului pe cale naturală.

De exemplu, este ideal ca femeile și bărbații să renunțe la obiceiurile nesănătoase, printre care se numără consumul de alcool și tutun. În același timp, ei trebuie să uite de sedentarism și să facă mișcare pe cât de mult posibil.

Kilogramele în plus trebuie să dispară!

Indivizii supraponderali sau obezi trebuie să aibă foarte mare grijă la kilogramele lor și să încerce, pe cât de mult posibil să reducă din greutatea pe care o au.

Grăsimea nu fac decât să încetinească producția de testosteron, un lucru pe care nimeni nu și-l dorește. De preferat este că femeile și bărbații să producă testosteron natural, înainte de a apela la orice alt tip de intervenție, fie că este vorba despre medicamente sau injecții cu testosteron.

Recomandat este că indivizii să ceară medicilor de specialitate o dietă pentru creșterea testosteronului cu ajutorul căreia să poată slăbi concomitent, iar astfel își ating 2 obiective în același timp!

6.Terapia pe bază de Susbtituție cu testosteron


Există bărbați care se pot confrunta cu diminuarea nivelului de testosteron chiar și atunci când nu au niciun fel de simptome.

Chiar dacă cei mai mulți dintre pacienți nu au nevoie de un tratament special, există însă și cazuri în care se impune apelarea la terapia pe bază de substituție cu testosteron. Aceasta este necesară cu precădere atuni când bărbații au disfuncții sexuale, tulburări de somn sau se confruntă cu drpresie.

Tratamentul presupune practic administrarea unor forme artificiale ale hormonului care ajută la compensarea deficitului din organism.

Pacienții pot folosi geluri, injecții, implanturi sau plasturi, în funcție de cât de gravă este starea în care se afla. Vizitele la medicii de specialitate sunt absolut obligatorii. Cât despre doamne și domnișoare, ele trebuie să se asigure că au un nivel de estrogen optim înainte de a începe orice tip de tratament, întrucât testosteronul le poate afecta producția de estrogen.

Creșterea testosteronului este obligatorie pentru persoanele care în timp observă că au un apetit sexual scăzut, au disfuncții erectile sau au un nivel limitat de energie, indiferent ce ar face.

Din fericire, femeile și bărbații au astăzi la dispoziție mai multe metode de creștere testosteron, în funcție de situația în care se afla. Treptat, problemele vor dispărea, iar organismul își va relua cursul normal!

Lasa un comentariu