Una dintre principalele dificultăți sexuale cu care se confruntă bărbații atunci când vine vorba despre relațiile sexuale este ejacularea precoce.
Din fericire, în prezent, indivizii au la dispoziție o gamă foarte largă de informații, dar și detalii despre tratamente specifice pentru corectarea acestei probleme sexuale.
Urmând îndeaproape sfatul specialiștilor în domeniu, bărbații își pot regăsi echilibrul în dormitor, astfel încât să aibă parte de împlinirea sexuală de care au nevoie pentru un echilibru fizic și psihic.
Ce este ejaculare precoce ?
Din punct de vedere medical, ejacularea precoce mai este cunoscută și ca ejaculare prematură.
Cel puțin 1 din trei bărbați ajung în situația în care să termine actul sexual mai devreme decât și-ar fi dorit, indiferent de vârsta pe care o au.
Această problemă se referă la momentele în care bărbații au parte de ejaculare la doar un minut de la penetrare sau chiar înainte de a începe efectiv relațiile sexuale.
În majoritatea situațiilor, cauzele sunt de natură psihologică, însă nu este exclus ca bărbații să sufere de anumite tipuri de probleme de sănătate.
Cauze
Pentru a înțelege de ce unii bărbați au parte de ejaculare precoce, medicii specialiști în domeniu au studiat îndeaproape acest fenomen și au reușit să determine câteva ejaculare precoce cauze foarte importante care trebuie cunoscute de care indivizi. De exemplu, problemele sexuale pot fi determinate atât de factori psihologici, cât și de factori biologici.
Cauze psihologice
Cauzele psihologice sunt în majoritatea situațiilor principalele elemente din cauza cărora bărbații se confruntă cu ejaculare prematură.
Medicii susțin faptul că latura emoțională, împreună cu cea rațională își pot pune amprenta foarte serios asupra modului în care se desfășoară viața sexuală a indivizilor, iar pentru ca bărbații să reușească să depășească anumite praguri emoționale, trebuie să înțeleagă întâi de toate de unde vin problemele pe care le au.
- Anxietatea
- Stresul
- Sentimentul de vină ori de rușine în legătură cu propriul corp.
- Experiența sexuală – nu dețin capacitatea de a-și controla erecția pentru prelungirea satisfacției în relația cu partenerele lor.
- Depresia
- Experiențe neplăcute și marcante în adolescență
- O educația mult prea strictă în familie sau abuzurile sexuale
- Debutul vieții sexuale la o vârstă foarte fragedă
- Complexele de inferioritate – Anumiți indivizi le pot avea în legătură cu propriul corp sau hiperexcitația ori suprastimularea (masturbarea în exces).
Cauze biologice
Pe lângă latura psihologică, există și cauze biologice care pot conduce la ejaculările premature.
- Nivelul foarte scăzut de testosteron ori de serotonină.
- Inflamațiile de la nivelul prostatei ori de la nivelul uretrei sunt probleme fizice care pot influența în mod negativ viața sexuală.
- Prezența diabetului în organism.
- Tulburările tiroidiene.
- Consumul de droguri.
- Consumul excesiv de alcool.
Factori de risc
Pe lângă principalele cauze care pot conduce la ejacularea precoce, medicii de specialitate au identificat și câțiva factori din cauza cărora bărbații sunt predispuși să dezvolte probleme în viața sexuală.
De exemplu, disfuncțiile erectile, adică problemele ocazionale ori constante de a obține și de a menține o erecție reprezintă unul dintre principalii factori de risc din cauza cărora poate apărea ejacularea precoce. În mod inconștient, bărbații se grăbesc să termine actul sexual, de teamă că nu ar putea rezista mai multă vreme.
În același timp, problemele de sănătate pot genera anxietate în timpul interacțiunilor sexuale, așa cum se întâmplă și în cazul stresului.
Presiunea emoțională sau mentală apărută în urma activităților de zi cu zi poate ajunge să își pună amprenta asupra modului în care bărbații se descurcă în dormitor.
Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că și anumite medicamente se pot încadra pe lista factorilor de risc, întrucât există anumite tipuri de tratamente ce pot influența în mod direct acțiunea mesagerilor chimici de la nivelul creierului și care contribuie la terminarea actului sexual mai repede decât ar trebui.
Simptome
Episoadele sporadice în care are loc ejacularea mult mai devreme decât s-ar aștepta bărbații nu reprezintă un motiv de îngrijorare, însă atunci când ele devin frecvente, indivizii trebuie să își pună un semn de întrebare.
Principalul simptom care poate indica prezența unei afecțiuni la nivelul organismului este legat de incapacitatea de controlare în timpul ejaculării.
Medicii au identificat 2 tipuri de ejaculări premature:
- Primară (pe tot parcusul vieții) – Apare încă de la primele contacte sexuale.
- Secundară (dobandită) – Ejacularea prematură dobândită se dezvoltă după ce ați mai avut experiențe sexuale dar fără probleme de ejaculare.
Diagnostic
Pentru a identifica foarte clar un diagnostic, medicii pe care bărbații îi consultă au nevoie ca pacienții să le răspundă la câteva întrebări importante referitoare la viața lor sexuală.
- De cât timp ai această problemă?
- În ce circumstanțe s-a întâmplat?
- Cât de mulțumit ești de relația ta actuală?
- Cât de des se întâmplă?
- Ejacularea prematură se întâmplă la fiecare contact sexuală?
- Ejacularea prematură apare atunci când te masturbezi?
- Aveți probleme cu menținerea unei erecții?
- Luați medicamente eliberate pe bază de rețetă? Dacă da, ce medicamente ați luat recent ?
Este important să răspundeți sincer urologului, astfel încât să poată diagnostica cel mai bine sursa problemei dumneavoastră.
Ulterior, dacă este necesar, specialiștii le pot recomanda bărbaților să facă o serie de analize cu ajutorul cărora să poată ajunge la un diagnostic foarte clar.
Modalități de prevenire
Printre modalitățile de prevenire pe care le au la dispoziție indivizii care se confruntă cu ejaculare rapidă se numără controlarea și stimularea propriilor emoții într-un mod gradual, astfel încât relațiile sexuale să se desfășoare în mai multe etape, începând de la preludiu și până la obținerea orgasmului.
Stilul de viață sănătos este și el esențial pentru ca bărbații să nu aibă probleme în viața sexuală: alimentația și sportul nu trebuie să lipsească din rutină de zi cu zi!
Complicații
Cei care nu iau măsuri cât mai repede atunci când vine vorba despre ejacularea prematură se pot confrunta cu diverse tipuri de complicații.
De exemplu, pot avea probleme atunci când își doresc un copil sau pot avea dificultăți în a păstra o relație, pentru că la un moment dat, femeile încep să caute în altă parte lucrurile pe care nu le obțin acasă.
Tratament & Remedii
În prezent există mai multe tipuri de tratament ejaculare precoce la care indivizii pot apela pentru a-și relua cursul firesc atunci când vine vorba despre viața sexuală.
Remedii Naturale
Suplimentele alimentare sunt pastile ejaculare precoce create special pentru îmbunățirea ejaculării și sunt destinate bărbaților care au episoade sporadice și care își doresc să se trateze cât mai ușor.
Am făcut și un top al pastilelor pentru asta (www.pastilepotenta-24.ro) unde găsiți mai multe informații despre asta.
De exemplu, indivizii au la dispoziție Argon Potent, care este un produs excelent atât datorită ingredientelor din care este realizat, cât și datorită efectelor sale rapide.
În același timp, bărbații pot apela și la alte tipuri de suplimente, însă recomandat este să și le administreze numai sub atentă supraveghere a unui medic. Argonul este un aliat al celor care caută cel mai bun tratament pt erecție.
Terapiile comportamentale
Terapiile comportamentale se numără și ele printre metodele de ejaculare precoce tratament, fiind ideale pentru cei care se confruntă cu probleme în viața sexuală cu precădere în urma cauzelor psihologice.
Terapiile comportamentale includ, de cele mai multe ori discuții cu specialiștii în domeniu despre încrederea de sine, descoperirea unor tehnici moderne de relaxare, dar și control asupra propriului corp.
În același timp, în timpul sesiunilor de terapie, pacienții descoperă exerciții fizice specifice pe care le pot face acasă pentru a-și stimula organismul să răspundă la stimuli într-un mod cât mai eficient.
Psihoterapia
Psihoterapia este o altă modalitate prin care indivizii pot scăpa de problema ejaculării precoce pentru a se bucura de satisfacție pe plan sexual.
Este vorba despre o formă de tratament modernă, care presupune discutarea cu un specialist despre dificultățile de a avea o ejaculare la momentul potrivit și nu mai devreme.
Unguentele topice
Unguentele topice pot fi și ele utilizate de care bărbați, mai ales că deocamdată nu există ejaculare precoce medicament la care să apeleze pentru rezolvarea imediată a problemelor de natură sexuală.
Utilizând astfel de produse, indivizii vor observa o îmbunătățire considerabilă în ceea ce privește relațiile pe care le au cu partenerele lor!
Primul și cel mai important pas pe care bărbații trebuie să îl facă atunci când consideră că au parte de ejaculări precoce mult mai des decât ar fi normal este să se informeze în legătură cu ejaculare precoce cauze și remedii și să determine ce ar putea conduce la problemele pe care le au.
Ulterior, ei pot alege să urmeze un tratament disfuncție sexuală masculină. Cu răbdare și perserveranță, indivizii pot reveni la un ritm normal al vieții sexuale!
Statistici
Ejacularea precoce este extrem de frecvență. Datele variază de la un studiu la altul, dar majoritatea studiilor indică faptul că până la 39% dintre bărbați sunt afectați de ejacularea prematură la un moment dat în viață.
Conform Clinicii Mayo, estimările bazate pe recenziile datelor de studiu arată că aproximativ unul din trei bărbați este afectat de ejacularea precoce la un momendat în viață.
De asemenea, nu este o problemă atât de mare pentru majoritatea femeilor. De fapt, datele studiului arătă că bărbații tind să se îngrijoreze mai mult de ejacularea precoce decât partenerii lor, majoritatea femeilor raportând niciun impact asupra satisfacției relației.
Particia la sondaj
Surse de informatii suplimentare:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12807298
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/premature-ejaculation/symptoms-causes/syc-20354900
https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/15627-premature-ejaculation/diagnosis-and-tests
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2721550/#CIT1