Exercițiile Kegels pentru Bărbați: Beneficii & Cum se fac

Alexandru Matei

Exercițiile Kegel reprezintă una dintre cele mai simple metode pe care bărbații le au la dispoziție pentru a-și întări mușchii planșeului pelvin.

Exercițiile poartă numele lui Arnold Kegel, un celebru ginecolog care le-a descoperit în anul 1940 și care le-a recomandat pentru prima dată pacientelor sale, care după naștere se confruntau cu incontinență urinară.

Beneficiile Pentru Bărbați


De exemplu, bărbații care se confruntă cu slăbirea vezicii urinare din cauza a prea multe activități desfășurate în mod constant și care au probleme cu incontinența urinară se pot vindeca foarte ușor prin practicarea exercițiilor anterior menționate.

Mai mult, este dovedit faptul că exercițiile sunt ideale pentru bărbații care au disfuncții erectile. Studiile arată faptul că aproximativ o treime dintre cei care fac exerciții își redobândi capacitatea de a avea și de a susține o erecție pe parcursul întregului act sexual, fără a mai întâmpina dificultăți în pat.

Un studiu de la Universitatea de Vest din Regatul Unit a constatat că exercițiile pelvine au ajutat 40% dintre bărbații cu disfunctie erectila să isi recâștige funcția erectilă normală. Cercetări suplimentare sugerează că antrenamentul mușchilor pelvini poate fi util pentru tratarea disfunctiei erectile, precum și a altor probleme de sănătate pelviană.

Un alt mare avantaj de care au parte bărbații este acela că transformă ejacularea prematură într-o amintire. Exercițiile de încordare de la nivelul mușchilor pelvieni sunt excelente pentru indivizii care ejaculeaza fie inainte de contactul sexual, fie in primul minut.

Peste 80% dintre bărbații care au încercat exercițiile de încordare au observat în timp îmbunătățiri considerabile pe plan sexual și au continuat să le facă pe termen nedefinit.

Cum să faci Exerciții Kegel


Persoanele care sunt interesate de Kegel exerciții trebuie să știe cum să le practice în mod corect, pentru a obține rezultatele dorite.

Este vorba despre o activitate extrem de simplu de realizat, care nu impune utilizarea niciun obiect și nici o vestimentație anume.

Înainte de a începe exercițiile, rețineți câteva lucruri:

 • Este important să se angajeze mușchii potriviți.
 • Nu împingeți în jos; imaginați-vă că încercați să ridicați mușchii în sus.
 • Nu uitați să respirați normal. Dacă simțiți că apare o durere de cap, reamintiți-vă să respirați și luați în considerare o pauză.
 • Asigurați-vă că vezica urinară este goală înainte de a începe să faceți exerciții Kegel.

Exercițiul 1

Acest exercițiu se poate face culcat sau chiar în picioare . Mulți oameni consideră că este cel mai ușor să încerce să se întindă mai întâi sau să se întindă de o parte. Pe măsură ce vă avasnati, este posibil să le puteți face în timp ce stați sau chiar mergeți.

 • Strângeți și țineți mușchiul podelei pelvine timp de aproximativ cinci secunde.
 • Relaxați-vă complet mușchii pelvieni, lăsându-i drumul.
 • Repetați acest proces de aproximativ 10 până la 20 de ori pentru o rutină Kegel completă.
 • Această rutină trebuie făcută de aproximativ trei până la patru ori pe zi.

Exercițiul nr. 2: Strângeți și eliberați

Acest exercițiu este ca un Kegel mai rapid.

 • Strângeți mușchii pelvisului cât mai repede posibil și eliberați imediat.
 • Odihnește-te aproximativ trei până la cinci secunde.
 • Repetați această mișcare „stoarceți și eliberați” de 10 până la 20 de ori.
 • Faceți această rutină de aproximativ două ori pe zi.

Contraindicații


În general , exercițiile Kegel nu au efecte secundare.

Dacă simțiți durere în abdomen sau în spate după o sesiune de exerciții Kegel, este semn că nu le faceți corect.

În cele din urmă, nu exagerați cu exercițiile dvs. Kegel. Dacă lucrați prea tare mușchii, aceștia vor deveni obosiți și nu vor mai putea îndeplini funcțiile necesare.

Întrebări Frecvente (FAQ)


 

1.Cum îmi găsesc mușchii podelei pelvine?

Majoritatea indivizilor se confruntă cu dificultăți în a-și găsi mușchii podelei pelviene, chiar dacă știu unde se află aceștia.

De exemplu, femeile și bărbații trebuie să-și sugă burta, apoi să-și împreuneze picioarele și să-și apropie fesele, în timp ce-și țin respirația.

Acesta este un mod practic prin care își pot identifica mușchii podelei pelviene, pentru că organele vor deveni proeminente. Pacienții pot folosi inclusiv articole cu exercițiile Kegel imagini de pe Internet pentru a depista mai ușor zona în care se află mușchii.

2.Cand sa-ti faci Kegel?

Exercițiile Kegel pot fi realizate oricând, indiferent de locul în care se află indivizii. Acest lucru este posibil abia după ce organismul s-a obișnuit cu sesiunile scurte.

De exemplu, femeile și bărbații își pot face exercițiile stând pe scaun, în fața biroului, atunci când gătesc, atunci când se uita la televizor sau pur și simplu atunci când citesc o carte într-un fotoliu.

Medicii susțin că exercițiile pot fi realizate cu ușurință în extrem de multe locuri. Esențial este ca pacienții să nu se oprească niciodată din a-și face rutină, astfel încât să atingă cât mai repede rezultatele pe care și le doresc.

3.Când să vă așteptați la rezultate ?

În general, primele rezultate apar după câteva săptămâni sau luni de exerciții Kegel pentru vezică urinară, în funcție de cât de perseverență este fiecare persoană în parte.

Este esențial ca pacienții să își stabilească o rutină anume și să nu sară niciodată peste sesiunile de exerciții. În momentul în care se obișnuiesc, femeile și bărbații își pot face exercițiile oriunde, indiferent dacă sunt acasă, la restaurant sau la serviciu, pentru că nimeni nu va ști!

Concluzie


Este esențial ca pacienții să își stabilească o rutină anume și să nu sară niciodată peste sesiunile de exerciții. În momentul în care se obișnuiesc, bărbații își pot face exercițiile oriunde, indiferent dacă sunt acasă, la restaurant sau la serviciu, pentru că nimeni nu va ști!

Dacă faceți exercițiile Kegel pentru că aveți probleme cu disfuncția erectilă sau cu ejacularea procece vă recomand să folosiți și fiolel de potentă/erecție Argon în același timp. Proababil unul dintre cele mai bune combinații în acest sens.

Lasa un comentariu