Libido scăzut: De ce se întâmplă și cum să-l tratezi

Alexandru Matei

Foarte multi barbati se confrunta astazi cu un libidou scazut, ceea ce inseamna ca viata lor sexuala poate avea de suferit in mod considerabil.

Pentru a-si putea rezolva problemele, indivizii trebuie sa se informeze foarte bine in leguatura cu acest subiect, pentru ca astfel vor descoperi principalele motive care le pot provoca deficiente in pat, dar si cele mai interesante moduri pe care le au la dispozitie pentru a avea parte iar de satisfactia mult dorita.

Ce este libidoul scăzut?


Pentru inceput, important de precizat este faptul ca libidoul reprezinta cumulul de sentimente si dorinte pe care oamenii le au atunci cand vine vorba despre viata sexuala.

Practic, din punct de vedere medical, libidoul reprezinta dorinta de satisfacere a pornirilor sexuale, iar acest concept se aplica atat la femei, cat si la barbatii, ambele categorii putandu-se confrunta la un moment dat cu un libidou scazut.

Simptome si factori de risc


Indivizii trebuie sa stie ca exista o serie de simptome si factori de risc datorita carora isi pot da seama daca se confrunda cu scaderea libidoului, mai ales atunci cand viata lor sexuala incepe sa nu mai fie la fel de interesanta si atractiva, asa cum era la un moment dat.

Simptome

In cele mai multe dintre cazuri, barbatii si femeile care observa ca nu mai sunt interesati de interactiuni constante cu partenerii lor, trebuie sa aiba in vedere ca, cel mai probabil, libidoul lor este afectat.

Dezinteresul fata de viata sexuala este un simptom foarte clar al prezentei unei tulburari la nivel psihic ori fizic, din cauza careia oamenii uita cat de interesant este sa isi exploreze latura sexuala.

In acelasi timp, printre simptomele pe care barbatii trebuie sa le mai cunoasca si numara si incapacitatea de a obtine si de a mentine o erectie pe durata interactiunii fizice cu femeile. In mod cert, disfunctia erectila poate avea ca efect scaderea dorintei de a face dragoste.

Factori de risc

In ceea ce priveste factorii de risc ce isi pot pune amprenta asupra modului in care prezenta libidoul la femei si la barbati, stilul de viata joaca un rol foarte important.

Alimentatia, sedentarismul, dar si consumul de tutun, alcool ori substante interzise: toate acestea pot conduce la o viata sexuala lipsita de condimente si de interes din partea femeilor, dar si a barbatilor, inclusiv la ejaculare precoce.

Cauze


Lista cauzelor care pot conduce la libidoul scazut la femei, dar si la barbati, este, din pacate, una destul de consistenta, despre care indivizii trebuie sa fie constienti.

Cunoscand elementele din cauza carora pot intampina dificultati in intretine relatii sexuale, oamenii isi pot corecta obiceiurile.

Cauze fizice

Pentru inceput, important de precizat este faptul ca doamnele si domnisoarele se pot confrunta cu un un libidou scazut din cauza administrarii contraceptivelor orale.

Apetitul sexual poate fi diminuat in mod considerabil in perioada alaptarii. Intrucat sunt concentrate pe hranirea bebelusilor, femeile nu mai acorda importanta vietii sexuale, punand-o pe plan secundar.

Obisnuindu-se ca in fiecare zi sa isi foloseasca sanii cu scopul de a obtine lapte matern, reprezentantele sexului frumos nu isi mai vad corpul din punct de vedere feminin, ci matern, focusandu-se exclusiv pe ingrijirea celor mici.

In acelasi timp, oboseala poate fi si ea una dintre cauzele fizice pentru care libidoul se diminueaza in mod considerabil.

Dupa o zi lunga la serviciu, femeile si barbatii nu mai au dispozitia necesara pentru a intretine relatii sexuale, dorindu-si doar sa se odihneasca. Este adevarat ca organismul lor le solicita o pauza, insa acest aspect nu ar trebui sa fie un impediment constant pentru o viata sexuala implinita.

Tot pe lista cauzelor fizice care pot conduce la scaderea libidoului se numara si administrarea a diferite medicamente pentru bolile de care femeile si barbatii sufera. Din cauza ingredientelor folosite pentru realizarea pastilelor ori a pliculetelor utilizate zilnic, pofta pentru intretinerea relatiilor sexuale scade in mod constant, uneori chiar fara ca indivizii sa realizeze acest lucru.

Cauze psihologice

Cauzele psihologice sunt uneori chiar mai pronuntate decat cele fizice atunci cand vine vorba despre libidoul scazut. Din cauza stresului, a utilizarii anticonceptionalelor, care modifica felul in care organismul raspunde la stimulii sexuali, dar si din cauza increderii in fortele proprii, oamenii pot ajunge sa aiba o viata sexuala nesatisfacatoare.

Diagnostic


Persoanele care observa ca intr-o perioada indelungata de timp nu au mai avut relatii sexuale sau au avut experiente in timpul carora nu au simtit placere, trebuie sa caute sprijin din partea unor specialisti. Determinarea unui diagnostic este primul pas foarte important pe care femeile si barbatii trebuie sa il faca pentru a sti cum sa actioneze mai departe.

Complicatii


Lipsa libidoului la femei si la barbati poate conduce la complicatii serioase pe termen lung. De exemplu, cei care incearca sa aiba un copil pot intampina probleme serioase, pentru ca din cauza apetitului sexual, nu mai pot intretine raporturi intime. In acelasi timp, respectul si increderea de sine se diminueaza considerabil, iar revenirea la un stil de viata sanatos devine din ce in ce mai dificila.

Cele mai bune metode de tratament


In prezent, indivizii au la dispozitie metode interesante pentru, pe care trebuie sa le cunoasca, astfel incat sa ia cea mai buna decizie pentru ei insisi.

1.Suplimente naturale

Suplimentele naturale sunt printre cele mai cautate medicamente pentru cresterea libidoului, pastilele si pliculetele fiind realizate din ingrediente naturale, atent testate de catre specialistii in domeniul medical.

De exemplu, Argonul este o alegere inspirata pentru persoanele care au probleme cu libidoul si care isi doresc sa depuna toata eforturile posibile pentru obtinerea unui stil de viata sanatos din punct de vedere sexual.

Acest supliment natural poate fi achizitionat foarte usor, intrucat nu este necesara o prescriptie din partea medicului.

Esential este, insa ca femeile si barbatii sa citeasca foarte atent descrierea de pe ambalaj, intrucat astfel vor descoperi cum sa foloseasca pliculetele intr-un mod eficient.

2.Terapia cu hormoni

Terapia cu hormoni se numara si ea pe lista metodelor de imbunatatire a libidoului. Este vorba despre o varianta excelenta pentru cresterea libidoului la barbati, care presupune administrarea si echilibrarea hormonilor pana la nivelul ideal.

3.Tratament naturist

Cei care prefera tratamentele naturiste, trebuie sa stie ca au si el variante interesante la dispozitie. De exemplu, pot consuma plante naturale, fie in starea lor originala, fie pasate ori combinate, iar in timp, apetitul sexual se va imbunatati considerabil!

4.Stil de viata

Stilul de viata joaca si el un rol foarte important in obtinerea unui libidou crescut. Recomandat este ca atat femeile, cat si barbatii sa aiba grija la dieta alimentara, la vicii, sa reduca din stresul zilnic si, in acelasi timp, sa faca in mod constant sport, pentru a-si pune sangele in miscare si pentru a se bucura de un corp cat mai bine modelat!

Educație sexuală și consiliere


Cat despre educatia sexuala si consilierea specializata, aceste doua elemente sunt determinante pentru o viata sexuala reusita. Indivizii trebuie sa isi aloce timp cand vine vorba despre tot ce inseamna cunostintele in domeniu si sa se informeze cat mai bine despre cauzele care pot conduce la libidoul scazut, factorii de risc, tipurile de complicatii la care se expun, dar si libidoul scazut barbati tratament pe care il au la dispozitie!

Lasa un comentariu