Lipsa Erecției Dimineața (Tumescența Peniană Nocturnă)

Morar Mihai

Chiar dacă lipsa unei erecții dimineață nu este întotdeauna un motiv de îngrijorare, ea poate fi primul semn al unor probleme de sănătate.

Cum funcționează erecția în timpul nopții


Erecțiile din timpul nopții nu sunt un lucru neobișnuit; bărbații sănătoși se pot aștepta să aibă de la 3 la 5 erecții pe noapte.

Durata lor se află în intervalul cuprins între 30 și 60 de minute, iar scopul lor este de arată bună funcționare a organismului.

În timpul nopții, erecțiile apar cănd anumite zone ale creierului sunt încă active, printre care se află și cele responsabile de stimularea nervilor parasimpatici, suprimarea nervilor simpatici și calmarea celor care produc serotonină.

Ce cauzează o erecție de dimineață


  • Schimbări hormonale

Dimineață, testosteronul din organism se află la cel mai înalt nivel al sau, în mod deosebit după încheierea somnului de tip REM. Chiar dacă nu există niciun fel de stimulare fizică, această creștere de nivel a hormonului este suficientă pentru a genera o erecție.

Pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, mai exact în perioada cuprinsă între vârstă de 40 și cea de 50 de ani, cantitatea naturală de testosteron începe să scadă și de aceea numărul erectiilor este redus.

  • Stimulare mentală

Somnul este unul din puținele momente în care creierul unei persoane este cu adevărat relaxat. Visele ce par reale sunt specifice somnului REM și pot duce la erecții dimineață.

De exemplu, dacă în timpul somnului bărbat în cauza se gândește la o persoană de care este atras, șansele sunt că acele gănduri să fie un stimul sexual suficient.

  • Nevoia de a urina

În momentul în care vezica urinară este plină ea poate stimula prostată, ceea ce duce la nevoia unei persoane de a urina. Nefiind o erecție care apare în urmă stimulării normale, ea poartă numele de erecție reflexă.

  • Stimulare fizică

Fiind ceva complet natural, nu e nevoie de multă stimulare fizică dimineață pentru a duce la o erecție.

Simplă atingere a persoanei cu care dorm sau chiar și a păturii este suficientă pentru a-l stimula. Corpul simte stimularea și răspunde printr-o erecție.

Ce să facem dacă nu avem erecții dimineața


1. Consult un medic

Primul pas pe care orice persoană trebuie să-l facă atunci cănd observă ceva ce nu este în regulă cu corpul sau este să consulte un medic. Specialiștii îi pot spune pacientului dacă problema cu care se confruntă este disfuncția erectilă și ce trebuie să facă pentru a o combate.

Momentul prielnic în care un bărbat ar trebui să viziteze un specialist este fie atunci când nu a mai avut de ceva timp erecție dimineață, fie când are erecțîi, dar sunt deosebit de dureroase.

Pentru cazurile care nu sunt foarte serioase și sunt descoperite din timp, soluția poate fi la fel de simplă că adoptarea unui stil de viață sănătos.

2. Păstrează-te activ fizic

Un stil de viață echilibrat poate fi răspunsul pentru multe probleme de sănătate. Persoanele care au o greutate peste cea normală, suferă de hipertensiune arterială, au un nivel de colesterol ridicat sau au diabet sunt mai predispuse disfuncției erectile față de cele sănătoase.

Mai exact, bărbații care sunt obezi conform Indicelui de masă corporală (BMI) au de trei ori mai multe șanse să sufere de disfuncție erectilă.

Deși nu toate problemele vor fi rezolvate prin mișcare, tot va duce la ameliorarea lor. O vizită la sala de sport, însoțită de un antrenament de aproximativ 2-3 ore și o intensitate moderată este suficientă pentru a asigura mișcarea zilnică.

3. Limitați consumul de alcool

Toată lumea știe că alcoolul poate cauza deshidratarea. Nu doar atăt, consumul de alcool poate chiar interfera cu producția de testosteron din organism, ceea ce duce la o scădere a nivelului hormonului și afectează erectiile de dimineață.

De aceea, cei care consumă destul de des alcool și observă lipsa tot mai frecvența a erectiilor trebuie să limiteze pe căt posibil consumul lui.

4. Evitați drogurile

Există multe droguri al căror efect secundar este disfuncția erectilă. Unele droguri pot afecta funcția sexuală, care include și abilitatea de a avea erecție.

5. Renunță la fumat

Cei care fumează ar trebuie să renunțe la obicei deoarece mai multe studii au arătat fumătorii sunt una din categoriile de risc atunci când vine vorba de disfuncție erectilă, deoarece fumatul are efective negative asupra sistemului cardiovascular.

Lasa un comentariu