Maca, o planta excelenta pentru persoanele care au probleme de potenta

Alexandru Matei

Maca se afla pe lista celor mai populare plante cand vine vorba despre rezolvarea problemelor de sanatate cu care se confrunta atat femeile, cat si barbatii.

Este vorba despre un produs care se recomanda a fi folosit sub forma de supliment alimentar, un supliment pe care medicii de specialitate l-au studiat extrem de bine deja, din dorinta de furniza pacientilor rezultate eficiente si rapide.

Pana in prezent exista foarte multe pareri despre maca, excelente din partea celor care au introdus suplimentele alimentare in dieta lor.

Ce este Maca?


Placuta la gust, pudra de maca este un produs care face parte din familia de crucifere, alaturi de varza sau broccoli si se foloseste de cele mai multe ori drept energizant pentru femei si barbati.

Este vorba despre o solutie excelenta pentru redobandirea apetitului sexual, intrucat ajuta la stimularea libidoului, dar si la reglarea nivelului de energie.

Recomandat este ca oamenii sa citeasca foarte atent maca prospect, inainte de inceperea administrarii, tocmai pentru a obtine rezultatele dorite.

Beneficii


Lista de beneficii ale plantei maca de care se pot bucura oamenii este una extrem de lunga si de complexa. Este esential ca atat femeile, cat si barbatii sa stie care sunt avantajele de care pot avea parte atunci cand consuma suplimentele alimentare, astfel incat sa poate lua o decizie cat mai usor!

1.Cresterea libidoului

Un studiu medical realizat in anul 2002 a scos la iveala faptul ca barbatii care au luat intre 1,5 si 3 grame de maca pe zi au observat foarte repede o imbunatatire semnificativa a nivelului de libido, in comparatie cu persoanele care au primit placebo.

Este voba despre un experiment pe care doctorii l-au folosit pentru a modela maca astfel incat sa vina mai ales in sprijinul barbatilor cu probleme de potenta, dar si in sprijinul femeilor care isi pierdusera apetitul sexual.

3.Disfunctii erectile

Pe lista de maca proprietati de care e bine ca oamenii sa mai stie se numara si faptul ca aceasta planta este recomandata pentru rezolvarea disfunctiilor erectile.

De exemplu, potrivit unui studiu realizat in 2009, consumul a 2,4 grame de radacina de maca timp de 12 saptamani a reusit sa schimbe perceptia subiectilor asupra sanatatii personale si a libidoului.

Majoritatea au simtit foarte repede cum dorintele lor de ordin sexual cresc, iar viata lor a devenit una picanta si satisfacatoare in dormitor. In acelasi timp, important de mentionat este si faptul ca cei mai multi dintre participantii la studiu au fost barbati care sufereau deja de disfunctii erectile.

4.Fertilitatea la barbati

Pe lista beneficiilor consumului de maca se numara si imbunatatirea nivelului de fertilitate la barbati. In acest sens, un studiu din 2016 a fost definitoriu. Scopul experimentului a fost acela de a se descoperi cat de eficient este consumul suplimentului alimentar asupra fertiliatii la barbati prin imbunatatirea calitatii spermei. La finalul studiului, rezultatele au fost unele excelente pentru majoritatea subiectilor. Cu toate acestea, medicii se ocupa in continuare de studierea a tot ce inseamna maca asupra fertilitatii.

5.Reducerea presiunii sanguine

Un alt avantaj de care se pot bucura cei care utilizeaza radacina de maca este acela ca isi pot imbunatati nivelul presiunii sanguine.

De exemplu, un alt studiu care, de aceasta data a fost realizat in 2015 a scos la iveala faptul ca 3,3 grame de maca pe zi in decursul a 12 saptamani ajuta la stabilirea presiunii sanguine.

Acest lucru a fost vizibil cu precadere la femeile aflate in perioada de postmenopauza. In acest sens, trebuie mentionat si faptul ca tensiunea foarte ridicata este vazuta si ca una dintre principalele cauze ale disfunctiilor erectile, conform studiului.

6.Reducerea simptomelor menopauzei

Nu in ultimul rand, reducerea simptomelor menopauzei este un alt beneficiu al consumului suplimentelor alimentare pe baza de maca.

De exemplu, femeile care si-au administrat zilnic tablete ce au in componenta lor acest element au reusit sa scape foarte usor de probleme precum balonarea ori starile de anxietate din timpul noptii, stari din cauza carora aveau inclusiv cosmaruri (Studiu).

Tipuri de maca


In functie de zona in care creste, dar si in functie de conditiile meteo, planta poate fi de mai multe tipuri: rosie, neagra ori galbena.

Toate aceste variante ofera oamenilor aproximativ aceleasi rezultate, ajutandu-i sa se bucure din nou de o viata sexuala extrem de activa si de interesanta!

Mai mult, toate tipurile de maca se pot asocia cu Coltii Babei, rezultand o combinatie extrem de eficienta, care ajuta la rezolvarea a numeroase probleme de sanatate.

Contraindicatii


In ciuda tuturor avantajelor de care se pot bucura oamenii care intentioneaza sa consume maca sub diferite forme, ei trebuie sa aiba in vedere si contraindicatiile cu care se pot confrunta.

De exemplu, doctorii recomanda barbatilor care sufera de cancer la prostata sa evite suplimentele alimentare ce au in componenta lor maca. Acest lucru se aplica si femeilor care au un istoric de cancer de san ori o alta forma de cancer hormonal. Nici viitoarele mame nu ar trebui sa consume maca.

Ideal este ca toate persoanele ce vor sa consume maca sa discute in prealabil cu medicul de familie ori cu farmacistului, pentru a fi sigure ca iau cea mai buna decizie, care sa fie in concordanta cu starea lor de sanatate!

Unde se gaseste maca?


Nu in ultimul rand, femeile si barbatii interesati de previuan maca pret trebuie sa stie faptul ca acest produs este unul accesibil din punct de vedere financiar.

Suplimentul alimentar se gaseste atat in farmacii, cat si in magazinele naturiste, dar si online, tocmai pentru a fi cat mai la indemana tuturor celor care au nevoie de el!

Surse de informatii suplimentare:

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1046/j.1439-0272.2002.00519.x

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1439-0272.2008.00892.x

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27621241

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24931003/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3614644/

Lasa un comentariu