Până la ce vârstă au bărbații viața sexuală

Morar Mihai

Deși multe persoane asociază bătrânețea în cazul bărbaților cu disfuncția erectilă, adevărul este că aceștia pot experimenta o viață sexuală fără probleme până la vârstele mai îndepărtate.

Cuprins

Activitatea sexuală a bărbatului după 50-60 de ani


Libidoul său dorința sexuală are tendința de a scădea în rândul bărbaților și femeilor deopotrivă, odată cu înaintarea în vârstă. Multe dintre aceste modificări naturale ale producției de testosteron apar pe măsură ce îmbătrânești.

În cazul bărbaților, testosteronul este principalul hormon sexual la bărbați și, odată cu înaintarea în vârstă, producția naturală de testosteron scade lent încă de la vârsta de 30 de ani.

Acesta continua să scadă cu aproape un procent în fiecare an.

Deși este normal să experimentezi o anumită încetinire a dorinței sexuale odată cu împlinirea vârstei de 50-60 de ani, nu trebuie renunți complet la viața sexuală.

Un stil de viață sănătos și activ te poate ajuta din multe puncte de vedere, printre care și menținerea interesului tău activ pentru viața sexuală.

Sunt o mulțime de activități și medicamente care îți pot îmbunătăți randamentul în timpul actului sexual.

Exerciții regulate

Practicarea unui sport sau a exercițiilor fizice ajută la menținerea unui corp și organism sănătos.

De asemenea, îți îmbunătățește circulația sângelui, îndemnându-te să fii o persoană cât mai activă din punct de vedere sexual.

Sunt multe statistici din care rezultă faptul că persoanele (indiferent de vârstă) care au un stil de viață cât mai energic, sunt mai predispuse la un libidou crescut.

Cu alte cuvinte, sportul te ajută să îți recapeți echilibrul corpului și să readuci la viața dorință sexuală.

Încearcă să îl faci interesant; încearcă ceva nou

Niciodată nu te plafona într-un singur mod în care îți poți exprima dorința sexuală, pentru că, la un moment dat, poate deveni plictisitor și să nu mai reprezinte niciun interes pentru tine.

Este complet normal să vii cu idei noi de abordare a acestei situații.

Așa că, încearcă să recreezi întâlnirile de la începutul relației cu persoana iubită, încearcă noi poziții sexuale care să te stimuleze și să-ți provoace interesul, dorința sexuală. După aceea, vei observa că lucrurile vor decurge natural.

Vorbește cu doctoral tău regulat

Păstrează o legătură strânsă cu medicul care te ghidează spre a avea o viață sexuală sănătoasă.

În cazul în care acesta sesizează anumite nereguli, te poate îndruma cu ce poți face în continuare.

Poate este nevoie de folosirea unor pastile de potentă, pentru este nevoie de schimbarea stilului de viață, despre abordarea unei diete alimentare mai sănătoase.

Folosește stimulente pentru potență

Cele mai frecvent utilizate stimulente pentru disfuncția erectilă din rândul bărbaților în vârstă sunt cele dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori ai fosfodiesterazei-5 (PDE5).

Inhibitorii PDE5 blochează activitatea unei enzime în pereții vaselor de sânge. Ca urmare, vasele de sânge sunt capabile să se relaxeze. Aceste medicamente îmbunătățesc circulația sângelui, lucru care duce la obținerea cu succes a erecției dorite.

Principalii inhibitori PDE5 disponibili pe bază de rețetă sunt: sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis), vardenafil (Levitra), avanafil (Stendra).

Folosește lubrifiant

Lubrifiantul are un rol important într-un act sexual, mai ales în situația în care persoanele implicate au nevoie de un stimulent.

Acesta îmbunătățește activitatea, ameliorând diversele probleme fizilologice care pot împiedica participanții la actul sexual să experimenteze o senzație plăcută.

Întrebări Frecvente


1. Este normal să nu mai fiu interesat în activități sexuale?

Odată cu înaintarea în vârstă, este normal ca interesul pentru viața sexuală să scadă, având în vedere că producția naturală de testosteron începe să scadă lent, dar sigur, încă de la vârsta de 30 de ani.

Așadar, nu ai de ce să îți faci griji din acest punct de vedere, poți oricând să-ți vizitezi medicul pentru a-i cere părerea și recomandarea.

2. Ce poziții sexuale sunt cele mai sigure?

Odată cu îmbătrânirea, este recomandat ca actul sexual să se desfășoare în anumite poziții sexuale care să te avantajeze.

Cele mai potrivite ar fi pozițiile sexuale în care bărbatul stă deasupra, pentru că astfel fluxul de sânge este împins mai ușor către penis, provocând cu succes erecția.

De asemenea, ajută foarte mult și actul sexual în timpul dimineții, pentru că atunci organismul este cel mai odihnit.

Pozițiile sexuale cele mai sigure sunt: misionarul, cowgirl inversat, corp la corp.

Lasa un comentariu