Totul Despre Impotență – Cauze , Tratament , Remedii Naturiste și Suplimente Recomandate

Alexandru Matei

Pentru descoperirea principalelor cauze care conduc în general la astfel de tulburări legate de disfuncția sexuală, este esențial ca bărbații să poată oferi medicilor de specialitate informații despre numărul partenerelor sexuale pe care le-au avut în timp, dar și detalii despre cum au decurs relațiile intime cu acestea.

Ce este Disfuncția Erectilă?


Un bărbat din patru suferă de disfuncţie erectilă după 35 de ani.

Disfuncția erectilă sau impotență se definește în termeni medicali drept incapacitatea persistentă ori repetată a bărbaților de a obține și de a menține o erecție reală atunci când își doresc să întrețină raporturi sexuale satisfactoare.

Este vorba despre o afecțiune care poate conduce la dificultăți, dar și neplăceri când vine vorba despre relațiile intime. Disfuncțiile pot apărea încă de la prima încercare de a întreține relații sexuale sau se pot instaura după o perioadă în care totul a decurs normal.

Simptome Impotență


Atât bărbații, cât și femeile trebuie să știe care sunt simptomele disfuncțiilor erectile, pentru a le putea depista ușor.

De exemplu, atunci când bărbații au probleme cu erecția și nu nu reușesc să ajungă la stadiul dorit nici măcar atunci când sunt foarte excitați, neputând ulterior să își mențină erecțiile suficient de ferme pentru a întreține relații sexuale, trebuie să își pună un semn de întrebare.

Pe lista simptomelor disfuncțiilor erecție se numără și incapacitatea de a menține erecțiile pentru suficient timp, astfel încât să se ajungă la încheierea actului sexual, lipsa dorinței sexuale, dar și incapacitatea de a ajunge la orgasm ori la ejaculare.

Cauzele care Duc la o Erecție Slabă


În general, erecțiile au loc atunci când imaginația ori simțurile sunt stimulate în mod activ de către unul sau ambii parteneri. Sistemul nervos este responsabil de transmiterea impulsurilor nervoase care sunt conduc la creșterea fluxului de sânge din penis.

Atunci când camerele spongioase din organul sexual masculin se măresc în volum, ele devin rigide, iar bărbații sunt gata pentru a se bucura de experiențe plăcute în intimitate. În situațiile în care sistemul nervos nu își mai poate îndeplini funcțiile, apar problemele în viața de cuplu.

Cele mai importante elemente care pot cauza probleme de erecție pot fi atât de natură fizică, dar și psihică.

1.Cauze fiziologice

Printre cauzele fiziologice care pot conduce la probleme în viața sexuală se numără următoarele:

 • Bolile cardiovasculare
 • Ateroscleroză
 • Nivelul ridicat al colesterolului
 • Hipertensiunea arterială
 • Diabetul zaharat
 • Obezitatea
 • Tulburarea metabolismului responsabil de asocierea hipertensiunii cu excesul de grăsime și nivelul mare al glicemiei/colesterolului
 • Boala Parkinson sau administrarea anumitor tipuri de medicamente.
 • În același timp, pe lista cauzelor fiziologice se numără și fumatul
 • Boala Peyronie (care presupune curbarea anormală, respectiv dureroasă a penisului), dar și abuzul de alcool sau droguri.

Pe scurt, bărbații care își doresc să se bucure de erecții sănătoase și puternice trebuie să se îngrijească foarte bine din punct de vedere fizic și să fie atenți nu doar la alimentele pe care le consuma, ci și la greutate, dar și la tipurile de băuturi pe care le preferă.

2.Cauze psihologice

Creierul reprezintă un element cheie pentru declanșarea erecțiilor în mod natural, începând de la excitația sexuală și până la stimularea emoțiilor. O gamă largă de factori poate interfera cu dorințele sexuale și poate conduce la agravarea disfuncțiilor sexuale. Printre cele mai cunoscute cauze psihologice din pricina cărora bărbații au probleme în viața intimă se numără :

 • Drepresia
 • Stările de anxietate
 • Tulburările psihologice
 • Stresul
 • Respectiv problemele existente în relația de cuplu (probleme de comunicare).

Diagnostic


În cele mai multe dintre cazuri, medicii de specialitate care se ocupă de impotență la pacienți, pot confirma sau infirmă diagnosticul cu ajutorul câtorva analize foarte importante.

De exemplu, examinarea fizică este obligatorie, împreună cu anamneză. Atunci când doctorii consideră că bărbații suferă inclusiv de boli cronice ori au alte tipuri de problemele de sănătate care pot genera disfuncțiile, ideal este ca aceștia să recomande pacienților teste medicale specifice.

Analizele de sânge, testele de urină și examinările psihologice pot conduce la obținerea unui diagnostic foarte clar pentru cazurile de ejaculare precoce.

Complicații


Bărbații care se confruntă cu disfuncții erectile ajung întotdeauna să aibă o viață sexuală care nu îi satisface.

Din cauza acestui aspect, pot deveni stresați și anxioși, iar stima de sine se diminuează considerabil. Mai mult, în cupluri poate apărea și infertilitatea, dar și frustări foarte grave.

Prevenție


Stilul de viață este extrem de important, împreună cu tratamentele pe care bărbații le aleg pentru a-și recăpăta viața intimă.

Recomandat este ca aceștia să meargă în mod frecvent la controale de rutine, să trateze bolile cronice, dacă este cazul, să renunțe la fumat și să limiteze consumul de alcool.

Specialiștii recomandă inclusiv activitatea fizică frecventă, dar și reducerea considerabilă a nivelului de stres.

Diferența dintre libido și erecție


De foarte multe ori, libido-ul este confundat cu termenul de ,,erecție”. De fapt, acestea reprezintă două aspecte diferite. Libidoul se referă cu precădere la apetitul sexual sporit, pe care bărbații îl pot simți inclusiv atunci când au disfuncții erecție.

Din păcate, în ciuda faptului că își doresc să se bucure de experiențe sexuale alături de partenerele lor, bărbații nu mai au capacitatea de a obține erecții suficient de ferme pentru a începe, menține și termină contactul sexual.

Penisurile nu sunt suficient de bine vascularizate cu ajutorul sistemului nervos pentru a obține poziția corectă pentru întreținerea relațiilor sexuale.

Tratament disfuncție sexuală masculină


Datorită modului în care tehnologia din domeniul medical a evoluat în ultima perioadă, bărbații se pot bucura astăzi de tratamente diverse și moderne pentru ca disfuncțiile erecție să devină o amintire, în fond, pentru prelungirea actului sexual.

Medicamente

Unul dintre cele mai cunoscute tratamente pentru corectarea disfuncțiilor erecție este obținut cu ajutorul unor medicamente disfuncții sexuale. Aceasta reprezintă o variantă excelentă pentru mulți dintre bărbații care au probleme în dormitor.

Medicii urologi au capacitatea de a prescrie pacienților medicamente cu ajutorul cărora nivelul de oxid nitric din organism sporește. Este vorba despre un compus chimic extrem de important pentru o viață sănătoasă.

Următoarele medicamente sunt utilizată de către persoanele cu disfuncție erecția:

Tratamentele medicamentoase au ca efect relaxarea musculaturii, dar și creșterea presiunii sangvine de la nivelul penisurilor, susținând ulterior erecțiile.

Important este ca pacienții să țină cont de faptul că rezultatele nu sunt niciodată imediate.

Pastile Impotenta

Argon Potent este unul dintre cele mai populare și mai eficiente produse care ajută la corectarea disfuncțiilor erectile, fiind folosit pentru obținerea erecțiilor, dar și pentru creșterea apetitului sexual.

Fiecare fiolă în parte conține 7 grame de substanțe active, fiind suficient pentru o utilizare. Printre ingredientele folosite se numără Extract din sâmburi de struguri (Vitis vinifera), L-Arginină, L-Tirozina, L-Citrulina.

Aprobat de Ministerul Sănătății din România, simplu de administrat și fără efecte secundare,  este alegerea de top a medicilor care își doresc să ofere pacienților cea mai eficientă soluție prin care viața lor sexuală să revină la normal și chiar să se îmbunătățească!

Supozitoare

Supozitoarele uretrale sunt și ele folosite în tratamentele pentru corectarea disfuncțiilor erectile. Bărbații care își administrează o singură tabletă cu alprostadil în orificiul din vârful penisului (denumit medical ,,uretra” pot obține o erecție în numai 10 minute, iar această durează până la o oră.

Injecții

Pe lista metodelor prin care bărbații se pot bucura din nou de o viață sexuală normală se află și injecțiile cu alprostadil.

Acestea trebuie injectate la nivelul penisului, iar scopul lor este acela de a oferi pacienților erecții care durează mai puțin de 60 de minute.

Bărbații trebuie să aibă în vedere, însă, faptul că nu este exclus să aibă parte de efecte adverse, așa cum sunt sângerarea ori durata îndelungată a erecțiilor.

Terapia de substituție cu testosteron

La mulți dintre bărbați, disfuncțiile erectile sunt puse pe seama unui nivel foarte scăzut de testosteron in organism.

În aceste cazuri, medicii de specialitate recomandă terapia de substituție cu testosteron, aceasta putând fi combinată cu succes și cu diverse feluri de medicamente impotență (1).

Dispozitivul cu vid

Dispozitivul cu vid este deseori în folosit în cadrul unui tratament erecție care constă în amplasarea unui cilindru special din plastic peste penis.

Acesta utilizează o pompă, cu scopul de a crea un vid în tubul folosit pentru realizarea dispozitivului medical.

Este vorba despre o terapie cu ajutorul căreia sângele din penis este drenat într-un mod eficient. Bărbații care doresc să își mențină erecția trebuie neapărat să folosească și un inel de cauciuc, pe care să îl pună la baza penisului (3).

Implant penian

Implantul penian este un tratament erecție care, de cele mai multe ori se dovedește a fi util mai ales când celelalte forme de corectare a disfuncțiilor erectile nu au efectele dorite.

Din punct de vedere medical, implantul presupune inserarea unui cilindru în principalii 2 corpi cavernoși ai penisului.

Cu ajutorul acestei metode, bărbații nu vor mai spune niciodată ,,Nu mi se mai scoală”, ci se vor putea bucura de experiențe sexuale extrem de interesante și deosebite, așa cum și-au dorit dintotdeauna (2).

Tratament Naturist Impotență Masculina


Bărbații care preferă un tratament disfuncție sexuală masculină naturist au la dispoziție o gamă foarte variată de metode la care pot apela.

De exemplu, aceștia trebuie să știe că acupunctura este cunoscută atât pentru ameliorarea migrenelor și a durerilor de spate, cât și pentru îmbunătățirea fluxului sanguin, sporind considerabil modul în care viața sexuală se desfășoară.

Este dovedit faptul că cei ce merg în mod frecvent la acupunctură au șanse foarte mari să transforme disfuncțiile erecție într-o amintire.

L-arginina

Arginina este unul dintre cei mai cunoscuți aminoacizi și se regăsește în mod natural în extrem de multe alimente.

Printre produsele bogate în arginină se numără fructele de mare, ouăle, fasolea, năutul, ciocolată, spanacul, citricele, dar și usturoiul.

Pe termen lung, bărbații care au o dietă bogată în arginină reușesc să își îmbunătățească circulația sângelul de la nivelul penisului, lucru extrem de important pentru erecțiile puternice și persistente (4).

Hormonul tinereții

,,Hormonul tinereții”, DHEA (dehidroepiandrosteronul) este un element care, de cele mai multe ori se regăsește în suplimentele pe care medicii le indică pacienților care au disfuncții sexuale masculine tratament naturist.

Având în vedere că nivelul redus al testosteronului poate conduce la tulburări de erecție, însă nu reprezintă niciodată singura cauză a deficiențelor cu care se confruntă bărbații, ideal este ca aceștia să ia în mod frecvent și suplimente care să îi ajute să își recapete virilitatea și încrederea în sine (5)!

Sucul de rodie

Sucul de rodie poate avea, de asemenea efecte benefice pentru cei care au disfuncții sexuale tratamente naturiste.

Întrucât aceste fructe au un conținut foarte mare de antioxidanți, ele ajută la menținerea sănătății propice a vaselor de sânge și, în același timp ameliorează constant fluxul sanguin.

Datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă bărbaților, rodiile sunt folosite de foarte multe ori pentru crearea unor medicamente potentă naturiste extrem de eficiente (6).

Extractul din scoarța de yohimbe

Extractul obținut din scoarța de yohimbe este mai puțin cunoscut în România, însă la nivel mondial este deseori folosit drept tratament impotență.

Este vorba despre un arbust tropical care a devenit extem de popular datorită puterilor afrodisiace pe care le are.

Bărbații trebuie să aibă, însă în vedere faptul că nu trebuie să consume cantitați prea mari din acest extract, pentru că ulterior pot avea bătăi neregulate ale inimii sau pot ajunge chiar să sufere de anxietate.

Cel mai bine este că gama de medicamente disfuncții sexuale pe bază de yohimbe să fie luate numai la recomandarea medicilor de specialitate (7).

Extractul de rhodiola

Extractul de rhodiolă mai este cunoscut și sub titulatura de ,,rădăcina de aer”, fiind utilizat cu precădere în compoziția suplimentelor destinate ameliorării disfuncțiilor erectile ori a ejaculării precoce.

Este vorba despre un extract care contribuie considerabil și la reducerea senzației de oboseală, dar și la îmbunătățirea simptomelor tulburărilor de erecție.

Un studiu ne arată că extractul de rhodiolă poate fi de ajutor. 26 din 35 de bărbați au primit 150 – 200 MG pe zi timp de trei luni. Rezultatul a fost o creștere a funcții sexuale.

Bărbații care se confruntă cu probleme în viața sexuală trebuie să aibă în vedere toate elementele menționate anterior, atât pentru a ști care sunt simptomele disfuncțiilor erectile, cât și cauzele ce conduc la astfel de tulburări, dar și tratamentele pe care le au la dispoziție.

În timp, viața sexuală își poate relua cursul normal, dar numai atunci când bărbații caută ajutor specializat și acceptă că trebuie să ia atitudine!

Alta surse de informatii :

1.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1476110/

2.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7108986/

3.https://www.webmd.com/erectile-dysfunction/guide/vacuum-constriction-devices

4.https://www.researchgate.net/publication/331954352_l-arginine_and_Erectile_Dysfunction

5.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6119841/

6.https://www.nature.com/articles/3901570

7.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2657105/

Lasa un comentariu