Legatura dintre Zinc si Potenta la Barbati

Alexandru Matei

Esential pentru toate formele de viata, zincul este un element extrem de important pentru sanatatea oamenilor. Suplimentele pe baza de zinc sunt excelente pentru a fi folosite in dozele recomandate de medici, oferind celor care le utilizeaza posibilitatea de a observa rezultate intr-un timp foarte scurt.

De exemplu, cei care folosesc zincul pentru potenta isi vor putea imbunatati extrem de repede viata sexuala si vor putea reaprinde flacara pasiunii!

Ce este zincul?


Pentru inceput, important de mentionat este faptul ca zincul se regaseste in mod natural in corpul uman. De regula, un adult are in organismul sau circa 2 -3 grame de zinc. Din aceasta cantitate, majoritatea, adica aproximativ 60% se gaseste in muschii scheletici, iar 30% in oase.

Zincul nu lipseste nici din ficat, piele sau sange, fiind un constituent esential pentru complexul enzimatic si metalo-enzematic, care este esential pentru metabolismul celular.

Beneficii


Cand vine vorba despre proprietatiile zincului, lista este una destul de consistenta. Oamenii trebuie sa stie dinainte de achizitionarea suplimentelor care sunt avantajele pe care le pot obtine astfel, pentru a putea decide cat mai usor in privinta produselor care sunt ideale pentru rezolvarea problemelor de ordin fizic sau psihic cu care se confrunta.

1.Ajuta la cresterea nivelului de testosteron

Una dintre proprietatile zincului (studiu realizat in anul 1996) a reiesit foarte clar faptul ca zincul are efecte directe asupra cresterii testosteronului, stimuland acest proces in mod pozitiv. Un grup de barbati a primit zilnic, timp de 20 saptamani hrana foarte saraca in zinc. In aceasta perioada, nivelul lor de testosteron a scazut considerabil. Ulterior, barbatilor li s-a administrat zinc, iar astfel, medicii au observant cum nivelul testosteronului a sporit foarte mult, pana a ajuns din nou la un nivel optim.

2.Imbunatatirea functiilor sexuale

Un alt avantaj al consumului de zinc este acela ca ajuta la imbunatatirea functiilor sexuale. De aceasta data, rezultatele au fost obtinute in urma unui studiu facut pe animale in anul 2009 si au fost folositi soareci in acest sens.

Subiectii folositi pentru acest experiment au fost soareci adulti, carora li s-au administrat cate 3 doze zilnice de zinc: una de 1 mg, una de 5 mg si una 10 mg. Studiul s-a desfasurat pe parcursul a 2 saptamani. Ulterior, soarecii au fost pusi impreuna cu femelele, iar specialistii au constatat ca functiile lor sexuale au devenit mult mai eficiente.

3.Eliminarea ejacularii precoce

Nu putini sunt barbatii care, din cauza ejacularii precoce ajung sa aiba probleme in viata intima.

Ei nu mai reusesc sa sustina erectia pana in momentul potrivit si incheie actul sexual mult prea repede. In acest sens, suplimentele alimentare care contin zinc, acid folic, dar si alte ierburi atent alese sunt excelente. Cei care au facut parte dintr-un studiu din 2016 au reusit ulterior sa aiba parte de relatii intime de calitate, fara sa mai aiba dubii in privinta ejacularii.

Din acest experiment au facut parte 91 de pacienti cu varste cuprinse intre 32 si 38 de ani. Acestia au completat chestionare despre viata lor sexuala inainte de studiu, dar si la sfarsitul acestuia.

Barbatii care au intre 18 si 55 de ani sunt cei mai predispusi la dezvoltarea ejacularii precoce, circa 20 – 30% dintre acestia confruntandu-se cel putin o data cu aceasta problema. Recomandat este ca sa ia masuri atunci cand observa ca provocarea persista: vizitele la un medic de specialitate sunt obligatorii. Ulterior, barbatii vor putea folosi suplimentele pe baza de zinc cu incredere, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara!

Efecte secundare


Utilizarea incorecta a suplimentelor pe baza poate conduce la efecte adverse care trebuie sa fie cunoscute de catre oameni.

De exemplu, atunci cand barbatii iau prea multe tablete, ei risca sa se confrunte cu tulburari digestive, diaree, varsaturi sau crampe abdominale. In acest sens, important de mentionat este faptul ca toate dozele mai mari de 225 mg de zinc duc imediat la reactii vomitive.

Printre efectele secundare ale utilizarii zincului in mod incorect se numara si faptul ca sistemul imunitar poate fi afectat. Excesul de zinc nu face decat sa actioneze celulele de tip T, care sunt responsabile de lupta impotriva agentilor patogeni.

Crize epileptice pot fi si ele declansate prin supradozara de zinc. De aceea, ideal este ca oamenii sa nu depaseasca niciodata cantitatile recomandate de doctori. In acelasi timp, femeile si barbatii mai trebuie sa stie ca excesul de zinc le poate provoca stari de oboseala si slabiciune, din cauza carora nu isi vor mai putea desfasura in mod eficient activitatile de zi cu zi.

Unde se gaseste?


Suplimentele alimentare cu zinc sunt astazi la indemana tuturor persoanelor care au nevoie de ele, intrucat sunt comercializate cel mai des pe Internet. In mediul online, consumatorii au la dispozitie toate informatiile de care au nevoie pentru o administrare corecta si eficienta.

Mai mult, suplimentele sunt disponibile si in farmacii, dar si in magazinele cu produse naturiste, unde se pot gasi chiar si suplimente pe baza de ginseng. Cat despre pretul zincului, acesta este unul modic, accesibil pentru toata lumea.

Cunoscand cat mai multe lucruri despre ce este zincul, care sunt avantajele utilizarii acestuia, dar si potentialele riscuri in urma excesului de zinc, oamenii pot descoperi cat de eficient poate fi acest element pentru imbunatatirea nivelului vietii.

Studiile realizate de care specialistii din domeniul medical au ajutat de-a lungul timpului la obtinerea unor rezultate importante, care au contribuit la imbunatatirea vietii pe mai multe planuri!

Surse de informatii suplimentare:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8875519

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2800928/

https://www.spandidos-publications.com/etm/12/4/2083

Lasa un comentariu