Legătura dintre consumul de Zinc și Potența la Bărbați

Alexandru Matei

Esențial pentru toate formele de viață, zincul este un element extrem de important pentru sănătatea oamenilor. Suplimentele pe bază de zinc sunt excelente pentru a fi folosite în dozele recomandate de medici, oferind celor care le utilizează posibilitatea de a observa rezultate într-un timp foarte scurt.

De exemplu, cei care folosesc zincul pentru potență își vor putea îmbunătăți extrem de repede viața sexuală și vor putea reaprinde flacăra pasiunii!

Ce este zincul?


Pentru început, important de menționat este faptul că zincul se regăsește în mod natural în corpul uman. De regulă, un adult are în organismul său circa 2 -3 grame de zinc. Din această cantitate, majoritatea, adică aproximativ 60% se găsește în mușchii scheletici, iar 30% în oase.

Zincul nu lipsește nici din ficat, piele său sânge, fiind un constituent esențial pentru complexul enzimatic și metalo-enzematic, care este esențial pentru metabolismul celular.

Beneficii


Când vine vorba despre proprietățiile zincului, lista este una destul de consistență. Oamenii trebuie să știe dinainte de achiziționarea suplimentelor care sunt avantajele pe care le pot obține astfel, pentru a putea decide cât mai ușor în privința produselor care sunt ideale pentru rezolvarea problemelor de ordin fizic sau psihic cu care se confruntă.

1.Ajută la creșterea nivelului de testosteron

Una dintre proprietățile zincului (studiu realizat in anul 1996) a reieșit foarte clar faptul că zincul are efecte directe asupra creșterii testosteronului, stimulând acest proces în mod pozitiv. Un grup de bărbați a primit zilnic, timp de 20 săptămâni hrană foarte săracă în zinc. În această perioadă, nivelul lor de testosteron a scăzut considerabil. Ulterior, bărbaților li s-a administrat zinc, iar astfel, medicii au observant cum nivelul testosteronului a sporit foarte mult, până a ajuns din nou la un nivel optim.

2.Îmbunătățirea funcțiilor sexuale

Un alt avantaj al consumului de zinc este acela că ajută la îmbunătățirea funcțiilor sexuale. De această dată, rezultatele au fost obținute în urmă unui studiu facut pe animale in anul 2009 și au fost folosiți șoareci în acest sens.

Subiecții folosiți pentru acest experiment au fost șoareci adulți, cărora li s-au administrat câte 3 doze zilnice de zinc: una de 1 mg, una de 5 mg și una 10 mg. Studiul s-a desfășurat pe parcursul a 2 săptămâni. Ulterior, șoarecii au fost puși împreună cu femelele, iar specialiștii au constatat că funcțiile lor sexuale au devenit mult mai eficiente.

3.Eliminarea ejaculării precoce

Nu puțini sunt bărbații care, din cauza ejaculării precoce ajung să aibă probleme în viața intimă.

Ei nu mai reușesc să susțină erecția până în momentul potrivit și încheie actul sexual mult prea repede. În acest sens, suplimentele alimentare care conțin zinc, acid folic, dar și alte ierburi atent alese sunt excelente.

Cei care au facut parte dintr-un studiu din 2016 au reușit ulterior să aibă parte de relații intime de calitate, fără să mai aibă dubii în privința ejaculării.

Din acest experiment au făcut parte 91 de pacienți cu vârste cuprinse între 32 și 38 de ani. Aceștia au completat chestionare despre viața lor sexuală înainte de studiu, dar și la sfârșitul acestuia.

Bărbații care au între 18 și 55 de ani sunt cei mai predispuși la dezvoltarea ejaculării precoce, circa 20 – 30% dintre aceștia confruntându-se cel puțin o dată cu această problemă.

Recomandat este ca să ia măsuri atunci când observă că provocarea persistă: vizitele la un medic de specialitate sunt obligatorii. Ulterior, bărbații vor putea folosi suplimentele pe bază de zinc cu încredere, iar rezultatele nu vor întârzia să apară!

Efecte secundare


Utilizarea incorectă a suplimentelor pe bază poate conduce la efecte adverse care trebuie să fie cunoscute de către oameni.

De exemplu, atunci când bărbații iau prea multe tablete, ei riscă să se confrunte cu tulburări digestive, diaree, vărsături sau crampe abdominale. În acest sens, important de menționat este faptul că toate dozele mai mari de 225 mg de zinc duc imediat la reacții vomitive.

Printre efectele secundare ale utilizării zincului în mod incorect se numără și faptul că sistemul imunitar poate fi afectat. Excesul de zinc nu face decât să acționeze celulele de tip T, care sunt responsabile de luptă împotriva agenților patogeni.

Crize epileptice pot fi și ele declanșate prin supradozară de zinc. De aceea, ideal este ca oamenii să nu depășească niciodată cantitățile recomandate de doctori. În același timp, femeile și bărbații mai trebuie să știe că excesul de zinc le poate provoca stări de oboseală și slăbiciune, din cauza cărora nu își vor mai putea desfășura în mod eficient activitățile de zi cu zi.

Unde se găsește?


Suplimentele alimentare cu zinc sunt astăzi la îndemâna tuturor persoanelor care au nevoie de ele, întrucât sunt comercializate cel mai des pe Internet. În mediul online, consumatorii au la dispoziție toate informațiile de care au nevoie pentru o administrare corectă și eficiență.

Mai mult, suplimentele sunt disponibile și în farmacii, dar și în magazinele cu produse naturiste, unde se pot găsi chiar și suplimente pe baza de ginseng. Cât despre prețul zincului, acesta este unul modic, accesibil pentru toată lumea.

Cunoscând cât mai multe lucruri despre ce este zincul, care sunt avantajele utilizării acestuia, dar și potențialele riscuri în urma excesului de zinc, oamenii pot descoperi cât de eficient poate fi acest element pentru îmbunătățirea nivelului vieții.

Studiile realizate de care specialiștii din domeniul medical au ajutat de-a lungul timpului la obținerea unor rezultate importante, care au contribuit la îmbunătățirea vieții pe mai multe planuri!

Surse de informatii suplimentare:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8875519

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2800928/

https://www.spandidos-publications.com/etm/12/4/2083

Lasa un comentariu